اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یادسته بندی سایت
محبوب ترین ها
پرفروش ترین ها
پر فروش ترین های فورکیا
پر بازدید ترین های فورکیا
برچسب های مهم
نظرسنجی سایت
آمار بازدید سایت
پیوند ها
از آن جایی که دو سوم افراد جامعه به چاقی دچار هستند، سرخ کردن غذا باعث میشود این چاقی تشدید شده و غذاها از سمت سالم بودن به سمت ناسالم بودن برود.
در ادامه با 5 روش عالی غذاهای تان را سالم تر سرخ کنید.
_ در صورتی که نیاز به سرخ کردن غذا است توصیه می کنیم از روغن کلزا و کانولا که حاوی امگا 3هستند و چربیهای مفید را به ما میرسانند، استفاده شود.
_ استفاده از روغنهای جامد بخاطر فرآیندهای هیدروژن اسید چربی ترانس بالایی دارند که دشمن قلب محسوب میشود.
_ کره به دلیل داشتن چربیهای اشباع گزینه مناسبی برای سرخ کردن محسوب نمیشود.
_ بهتر است، برای سرخ کردن از تابه های دوطرفه که حداقل روغن را جذب می کند استفاده شود یا این که ته سینی فر را چرب کنیم و از آن برای سرخ کردن استفاده کنیم.
_ برای غذاهایی که روغن زیادی به خود می گیرد مثل بادمجان بهتر است آن را سرخ نکنیم و به صورت آبپز مصرف کنیم و همچنین سبزی را یا سرخ نکنیم یا اگر مجبور به سرخ کردن هستیم آن را یک تفت مختصر بدهیم.
منبع : yjc.ir
برچسب های مهم
سیرترشی، جزو خوراکیهای پرطرفداری است که از زمانهای گذشته در ایران بهصورت سنتی تهیه میشده و در طول سالهای اخیر هم بازار تولید صنعتی این محصول، رونق خوبی داشته است.
سیرترشی، محصولی است که از ترکیب سیر، سرکه، نمک و کمی آب بهدست میآید. افرادی که به مصرف سیرترشیهای سفتتر علاقه دارند، میتوانند سیرترشیهای دستساز خود را بعد از حدود 6 ماه مصرف کنند. هرچه مدت زمان نگهداری سیرترشی بیشتر شود، تغییر رنگ، نرم شدن بافت و شیرین شدن طعم سیر بیشتر اتفاق میافتد .
هنگام تهیه سیرترشیهای خانگی، باید حواستان باشد سیرهای بوتهای را خوب بشویید تا گل و لای یا آلودگیهای احتمالی میانبافتی در آنها به داخل بافتشان که در اثر تماس با سرکه، نرم و نفوذپذیر میشوند، نفوذ نكند. افزودن سرکه جوشیده و داغ به سیر خام، باعث رسیدن و نرم شدن زودتر بافت آن میشود اما آنهایی که طرفدار سیرترشیهای کهنه و اصیل هستند، ترجیح میدهند سیر خشک را با آب و سرکه سرد مخلوط کنند و اجازه بدهند تا گذر زمان، این سیرهای سفت و سفید را به سیرهایی نرم و قهوهای تبدیل کند. با دکتر محمدحسین عزیزی درباره روند تولید سیرترشیهای صنعتی صحبت کردهایم که در ادامه می خوانید.
روند تولید سیرترشی در صنعت چگونه است؟
سیرترشی، جزو خوراکیهای پرطرفداری است که از زمانهای گذشته در ایران بهصورت سنتی تهیه میشده و در طول سالهای اخیر هم بازار تولید صنعتی این محصول، رونق خوبی داشته است. برای تهیه سیرترشی در کارخانهها، سیرها را با سرکه حرارت میدهند تا آماده عرضه به بازار شوند.
دلیل این حرارت دهی چیست؟
در روند تولید سیرترشیهای سنتی، مقداری سیر، سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط میکنند و این مخلوط را بهمدت طولانی نگه میدارند تا کمکم رنگ آن قهوهای و بافت سیر در اثر تماس طولانیمدت با سرکه، کمی نرمتر شود. از آنجا که معمولا در صنعت، فرصت چندانی برای نگه داشتن سیر برای تبدیل آن به سیرترشیهای مورد قبول مردم وجود ندارد، سیرها را حرارت میدهند تا هم بافت نرمتری پیدا کنند و هم رنگشان متمایل به قهوهای شود.
یعنی تمام سیرترشیهای صنعتی حرارت میبینند؟
نه، الزامی به این کار وجود ندارد. یعنی میتوان سیرترشیهای صنعتی را اصلا حرارت نداد یا آنها را فقط در حد پاستوریزه شدن در معرض حرارت کمی قرار داد. اگر دقت کرده باشید، برخی از سیرترشیهای صنعتی، کمی سفتتر و خامتر از سیرترشیهای دیگر هستند. اینها، همان محصولاتی هستند که یا حرارت نمیبینند یا کمتر حرارت دیدهاند تا فقط میکروارگانیسمهای احتمالی داخلشان از بین بروند. معمولا این نوع سیرترشیها، طعمی شبیه به شور دارند و کمتر مزه ترشی میدهند.
آیا میتوان سیرترشیهای خانگی را هم با کمک همین روش، زودتر از حد معمول، آماده مصرف کرد؟
بله، شما میتوانید سیرهای پوستکنده را با مقداری سرکه قرمز (مانند سرکه سیب یا خرما) و نمک مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی رنگ و بافت سیر تغییر کند. سپس سیرترشی را درون ظرفهای مناسب شیشهای بریزید و بعد از مدت کوتاهی مصرف كنید.
آیا نگهداری از سیرترشیها شرایط خاصی دارد؟
سیرترشی، جزو محصولاتی است که بهدلیل وجود سرکه فراوان، امکان رشد میکروارگانیسمها در آن وجود ندارد. بههمین دلیل میتوان آن را در فضای خارج از یخچال و البته در مکانی دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار داد. برای پیشگیری از فساد احتمالی این محصول نباید از قاشقهای آلوده برای خارج کردن سیرترشی از ظرف استفاده كرد و در ظرف را هم بعد از هربار استفاده، ببندید تا هوای محیط با ترکیبهای داخل ظرف كمتر تماس داشته باشد. از آنجا که امکان رشد میکروارگانیسمها داخل سیرترشی تقریبا در حد صفر است، مدت زمان ماندگاری این محصول هم بسیار بالا خواهد بود.
دلیل تفاوت رنگ سیرترشیها
چرا برخی از سیرترشیهای صنعتی، سفید و برخی دیگر قهوهای هستند؟
تفاوت رنگ سیرترشیها به تفاوت در روند تولید و نوع سرکه مصرفیشان برمیگردد. بسیاری از تولیدکنندگان سیرترشیهای صنعتی برای جلب رضایت و تامین ذائقه مشتریهای خود، از دو نوع سرکه سفید یا سرکه رنگی مانند سرکه قرمز استفاده میکنند. زمانی که سیرها با سرکههای رنگی حرارت میبینند، بافتشان نرمتر میشود و با نفوذ سرکه به این بافت نرم، رنگ تیرهتری پیدا میكنند. این تیرگی رنگ سیرترشیهای صنعتی، ربط چندانی به طولانی بودن یا طولانی شدن روند تولید آنها ندارد.
منبع : funfal.com
برچسب های مهم
بيشتر ما ايرانيها عادت داريم کنار انواع کباب، سبزيهايي مانند گوجهفرنگي، فلفل سبز يا دلمهاي و قارچ هم كباب كنيم …
کباب کردن سبزی ها خوبيها و بدی هايي دارد. مثلا سبزيهايي مانند گوجهفرنگي که داراي ويتامين C نسبتا زيادي هستند، در اثر حرارت ديدن، مقداري از ويتامين خود را از دست ميدهند زيرا ويتامين C حساسترين ويتامين نسبت به حرارت است.
بايد بدانيم که ساير ريزمغذيهاي موجود در سبزيها، چندان تحتتاثير حرارت ناشي از کباب کردن قرار نميگيرند. بهتر است بدانيد حتي جذب گروهي از ريزمغذيها مانند بتاکاروتنها و فلاونوئيدها در اثر حرارت دادن بيشتر ميشود. ضمن اينکه حرارت دادن ملايم سبزيها باعث از بين رفتن آلودگي و ميکروبهاي احتمالي موجود در آنها هم ميشود. سبزيهايي مانند گوجهفرنگي و قارچ، جزو خوراکيهاي بسيار کمکالري هستند که مصرف آنها بهصورت خام، بخارپز يا کبابي در کنار غذاهاي مختلف، بسيار خوب است.
معمولا مصرف سبزيهاي خام توصيه ميشود اما زماني که قارچ با روش کبابي يا بخارپز حرارت ميبيند، پروتئينهاي آن براي بدن قابلهضمتر ميشود بنابراين بهتر است قارچ را قبل از مصرف کمي حرارت بدهيد.
البته اگر قرار است قارچها را کباب کنيد، بايد آنها را تاحدي که لايه روييشان سياه نشود، حرارت بدهيد و بگذاريد بافت قارچ فقط کمي نرم شود.
اين حرارتدهي ملايم براي تمام سبزيها مطرح است اما برخي افراد سبزيهايي مانند گوجهفرنگي را بهاندازهاي حرارت ميدهند که پوست رويي آن کاملا سياه ميشود. اگر اين اتفاق براي گوجه يا فلفل بيفتد، بايد پوست رويي و سياه آنها را پيش از مصرف جدا كرد. نتايج برخي از تحقيقات نشان ميدهد احتمال سرطانزا بودن قسمتهاي سوخته مواد غذايي که در اثر کباب کردن تغيير رنگ دادهاند، وجود دارد. هرچه ميزان سوختگي مواد غذايي بيشتر باشد، احتمال سرطانزا بودن آنها هم بيشتر ميشود. در نهايت اينکه روش کباب کردن مواد غذايي، بهشرطي که حرارت ملايم باشد و ماده غذايي نسوزد، جزو روشهاي پخت مناسب محسوب ميشود.
منبع : funfal.com
برچسب های مهم
افراد در محیط، به وسیلهی تحقیر، ظلم، ترساندن، زورگویی، سختگیری و عدم توجه به ضعفهای کودک، سبب کاهش اعتماد به نفس او میشوند.
کودک در اثر برخورد خشن، نابهنجار و آزاردهندهی اطرافیان، نیاز به مدارا و مماشات کرده، سه راه فراروی خویش میبیند:
۱. خود را با دلخواه اطرافیان وفق میدهد که در نتیجه سر به راه و توسریخور و تابع میشود (مهرطلب).
۲. خشن، گستاخ، بددهان، فحاش و تند و تیز میشود (برتریطلب).
۳. سعی میکند کمتر با دیگران تماس بگیرد تا کمتر آزار ببیند (عُزلتطلب).
کودک هر سه را با هم استفاده میکند؛
منتهی -بسته به وضع محیطش- بعضی را صریح و بعضی را غیر مستقیم.
از برخورد این سه تمایل متغایر، در شخص کشمکشی دائمی ایجاد میشود که ریشه تضادهای اساسی است.
برگرفته از کتاب
"تضادهای درونی ما"،
برچسب های مهم
ماهی یک ماده غذایی بسیار مفید و لازم در برنامه غذایی میباشد که از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار است.
ماهی منبع خوبی از پروتئین بوده که براحتی قابل هضم میباشد. گوشت ماهی از لحاظ میزان آهن و سایر مواد مغذی مشابه گوشت قرمز بوده و حتی به دلیل کلسترول کمتر و میزان اسیدهای چرب اشباع پایینتر و در مقابل اسیدهای چرب غیراشباع بالاتر برای سلامتی مفیدتر محسوب میشود. ماهیها سرشار از ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن میباشند از جمله ویتامینهای گروه B که موجب سلامت سیستم عصبی بدن میشوند و همچنین سرشار از ویتامینهای A و D میباشند.
ماهی منبع خوبی از روی، منیزیوم و نیز آهن است که در خونسازی، مقاومت بدن در مقابل میکروبها و جلوگیری از خستگی مفرط و ضعف عمومی موثر میباشد. علاوه بر این ماهی منبع خوبی جهت تامین ید مورد نیاز بدن میباشد. ید در رشد بدن بسیار موثر میباشد و به همین دلیل مقدار مصرف کافی ماهی به کودکان در حال رشد توصیه میشود. ید در ساخته شدن سیستمهای عصبی نیز نقش مهمی را ایفا مینماید. بنابراین کمبود مصرف ید در زنان باردار موجب اختلال رشد جسمی و ذهنی جنین میشود. ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی از فسفر میباشد؛ فسفر نقش مهمی در سلامت و استحکام دندانها و استخوانهای بدن دارد. مصرف ماهی در سلامت بدن، پیشگیری از بیماریها و کنترل بیماریها موثر میباشد.
آشنایی با سالمترین و مضرترین روش های پخت ماهی
ماهیها منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز بدن میباشند که این چربیها برای سلامتی قلب و عروق و بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر ازجمله دیابت و آلرژیها مفید میباشند. همچنین امگا 3 در پیشگیری از پوکی استخوان موثر میباشد. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی در پیشگیری و کنترل آسم موثر میباشند لذا مصرف ماهی به بیماران آسمی توصیه میشود. با توجه به اثرات مفید مصرف ماهی توصیهها مبنی بر مصرف دو تا سه وعده غذایی ماهی در هفته میباشد. وجود فلزات سنگین مانند سرب و جیوه در هوای آلوده موجب آلودگی آبها شده و به صورت متیل جیوه در ماهیها ذخیره میگردد و موجب آسیب به سیستم عصبی بخصوص در کودکان میشود لذا توصیهها بیش از 3-2 وعده در هفته نمی باشند. بر حسب ذائقههای مختلف، ماهی روشهای مصرف گوناگونی دارد.
ماهی تازه
ماهیها سرشار از اسیدهای چرب مفید غیراشباع میباشند. وجود این اسیدهای چرب به خاطر سرعت و شدت اکسیداسیون نگهداری این قبیل روغنها را با مشکل مواجه میکند. لذا شیوه طبخ آرام و ملایم را انتخاب کنید.اسيدهاي چرب امگا3 نیز مانند بسیاری دیگر از اسیدهای چرب در برابر حرارت بسیار حساس هستند و زمانی که در معرض دمای خیلی بالا قرار میگیرند، از بین میروند. به همین خاطر بهتر است به جای سرخ کردن یا کبابی کردن ماهی با حرارت بالا، دمای کم و روشهایی مانند بخارپز کردن، پیچیدن ماهی در کاغذ فویل و … را انتخاب کنید. ماهی را بدون روغن طبخ کنید. مهم ترین عناصر غذایی موجود در ماهی امگا3، ویتامینهای A، D و E است که محلول در چربی هستند. در واقع اگر ماهی را در روغن سرخ کنیم، این مواد از بین میروند.
همانطور که میدانید در مورد نحوه طبخ ماهی روشهای متنوعی وجود دارد که هر یک از آنها از نظر تغذیهای ویژگیهای خاص خود یا بعبارتی مزایا و معایبی دارند که از آن میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آبپز کردن
آبپزكردن یکی از روشهای مناسب پخت و پز ماهی میباشد که در آن از روغن استفاده نمیشود و لذا برای افرادی که رژیم کاهش وزن دارند و یا نمیخواهند اضافه وزن پیدا کنند روش ایدهآلی است. یکی از معایب این روش ورود مقادیری از مواد مغذی ماهی به آب بوده که در نتیجه از رسیدن به بدن بازمیماند. توجه داشته باشید که هر چه در آبپز کردن مواد غذایی از آب بیشتری استفاده شود و زمان جوشاندن افزایش یابد، از دست دهی عناصر معدنی و ویتامینهای محلول در آب مواد غذایی بیشتر خواهد بود.
بخارپز کردن
این روش در واقع سالمترین روش پختن غذا به شمار میرود، زیرا از دست رفتن مواد مغذی در آن حداقل میزان ممکن میباشد. از جمله معایب این روش از دست رفتن ویتامینهایی نظیر ویتامینC و فولات میباشد زیرا در این روش زمان پخت طولانی است و این ویتامینها هم در حرارت طولانی مدت از بین میروند. بخارپز کردن علاوه بر ماهی جهت پخت مرغ و برخي از سایر گوشتها نیز مناسب است.
سرخ کردن
سرخ کردن از جمله روشهای سریع طبخ غذا است. این روش به دلیل استفاده از چربی و روغن زیاد، خطر چاقی و افزایش وزن را افزایش میدهد. علاوه بر آن زمانی که چربیها حرارت میبینند، در آنها عوامل سرطانزا پدید میآید و با مواد غذایی آمیخته میشود و هر چه میزان سرخ شدن، حرارت و روغن را افزایش دهید به همان میزان باعث از بین بردن مواد غذایی و افزایش کالری علاوه بر افزایش تولید مواد سرطانزا خواهید شد. لذا هر چه روغن کمتری برای سرخ کردن ماده غذایی استفاده کنید، مواد مغذی آن کمتر از بین خواهد رفت.
آرامپز کردن
تغییراتی که در غذا حین آرام پختن رخ میدهد مانند جوشاندن است ولی با سرعت کمتری رخ میدهند. در این روش از حرارت پایینتری استفاده میشود و غذاهای پروتئینی تردتر خواهند شد. چون کاهش مواد غذایی در این روش بسیار کم میشود، این روش برای پختن ماهی روش مناسبی است.
کنسرو ماهی
يکي از مهمترين روشهاي آماده سازي يا فرآوري مواد خوراکي، حرارت دادن آنها ميباشد. در مورد ماهي و ديگر فرآوردههاي دريايي نيز، حرارت دادن آنها ابتدا به منظور بهبود کيفيت خوراکي و در مرحله بعد جهت متوقف ساختن فعاليتهاي ميکروبي و شيميايي انجام ميگيرد. فرآيند حرارتي در ماهي سبب نرم شدن بافتها، تغییر کیفیت پروتئينها و تغييرات ديگر ميشود و از طرفي ماندگاري آن را بهبود ميبخشد. کنسرو ماهي فرآوردهاي است که پس از پخت اوليه و پُر شدن در قوطي و افزودن روغن و نمک به آن به دست میآید. دقت داشته باشید که قوطي اين فرآورده بايد عاري از زنگ زدگي، باد کردگي، لحيم شدگي، ضرب ديدگي باشد و همچنین بافت گوشت ماهي در فرآورده بايد سفت و محکم بوده و متلاشي نشده باشد.
از لحاظ ارزش غذایی کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه، ارزش آنها به شرایطی که ماهی در آن فراوری شده است، بستگی دارد. اگر در فراوری نکتههای بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت ماهی تازه طبق اصول پروتکل موجود باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروی وجود ندارد.
توجه داشته باشید که کنسروهایی که ماهی به همراه استخوان آن کنسرو شده است مانند کنسرو ساردین، کيلکا و تن به همراه استخوان آن، دارای کلسیم و فسفر فراوان میباشند بنابراین در سلامت استخوانهای بدن نقش مهمی را ایفا مینمایند. همچنین در کنسرو ماهی، معمولا از ماهیهای چرب استفاده میشود که منابع غنی از امگا3 هستند. اما باید گفت که ماهی کنسرو شده در روغن نسبت به ماهی کنسرو شده به شکل طبیعی، مقادیر کمتری امگا 3 دارد زیرا همان طور که گفته شد در این صورت امگا3 در روغن باقی میماند که معمولا نیز مصرف نمی شود. پس توصیه میشود انواع بدون روغن را انتخاب کنید و تا حدامكان محصولی را که دارای نمک کمتری میباشد انتخاب نمایید.
ماهی دودی
ماهی دودی با استفاده از شور کردن ماهی به روش مخلوط و سپس دود سرد تهیه میشود. دود دادن ماهی ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺟﻬﺖ اﻓﺰاﯾﺶ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری بلکه سبب بهبود طعم و دلپذیری ماهی میگردد.
اگر برای دودی کردن از مواد سوختنی خوب استفاده کنیم، مواد رنگی داخل مواد سوختنی نباشد یا از چوبهایی که طعم و اسانس زیادی دارند مانند چوب درخت کاج استفاده نشود، دودی کردن ضرر چنداني برای مصرف کننده نخواهد داشت اما استفاده از چوبهای رنگ شده یا چوبهای اسانسدار و یا چوبهای آغشته به مواد نفتی مضر است. لازم است بدانید در اثر سوختن چوبهای نامناسب، دودی که تولید میشود حاوی ترکیبات سرطانزا است که وارد غذا شده و در طولانی مدت میتواند سبب بروز سرطان شود. متاسفانه چون دودی کردن در خانه یا در کارگاهها به روش سنتی انجام میگیرد، نمیتوان مطمئن بود که در فرآیند دودی کردن از چه نوع چوبی استفاده شده است؛ به همین دلیل مصرف زیاد محصولات دودی توصیه نمیشود.
منبع : funfal.com
برچسب های مهم
استفاده از گوشت شیوه های مختلفی دارد ولی در این بخش می خواهیم ببینیم کدامیک برای سلامتی خوب است . شیوه های مختلف گوشت بطور کلی شامل کباب کردن گوشت، آب پز و یا بخارپز کردن و سرخ کردن انواع گوشت است .
هنگام کباب کردن گوشت، اگر شیره گوشت در معرض تماس مستقیم شعله قرار گیرد و حالت سوختگی پیدا کند، مطلوب نیست چرا که در دراز مدت این نوع سوختگی در گوشت باعث بروز سرطان میشود.
در حالتی که گوشت سرخ میشود، روغن زیادی جذب گوشت میشود و علاوه بر اینکه کالری بسیار بالایی پیدا میکند، نوع روغن و میزان روغن مصرفی هم در کاهش کیفیت و ارزش غذایی گوشت پخته شده تاثیرگذار است.
روش پخت آب پز و بخارپز کالری کمتری نسبت به انواع دیگر دارد ضمن اینکه آهن و روی در گوشت با انواع پخت، تغییر زیادی نمیکنند و معمولا در انواع روشهای نام برده، محفوظ میمانند.
گوشتهای کبابی را نازک ببرید
معمولاً مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخشهای مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند. در ضمن، بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت از مصرف کبابهای نیم پز و آبدار خودداری کنید.
گوشت را در دمای مناسب نگه دارید
یکی از مهمترین نکتهها در تهیه کباب که متأسفانه بیشتر خانوادهها به آن اهمیتی نمیدهند، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب تا پیش از کباب کردن آن است. شما باید گوشت کبابی را حداکثر در دمای 6 تا 8 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کنید زیرا نگهداری گوشت در دمای بالای 8 درجه بیشتر از 2 ساعت باعث فساد گوشت خواهد شد.
برای حفظ دمای مطلوب میتوانید گوشت کبابی را از چند ساعت قبل داخل فریزر بگذارید یا آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید. در ضمن به خاطر داشته باشید که گوشت کبابی باید آخرین وسیلهای باشد که از منزل خارج میکنید و بهتر است تا آخرین دقیقه داخل یخچال یا حتی فریزر باقی بماند.
منبع : yjc.ir - سلامتیران
برچسب های مهم
مربا یک محصول فرآوری شده و حاصل ترکیب انواع میوهها با شکر یا آب و شکر است. اگر در طول فرآیند پخت و آماده کردن مربا، میزان pH یا قندهای اینورت (قندهای تغییر شکل یافته) تنظیم نباشد، محصول پس از مدتی شکرک میزند.
در واقع، کم بودن میزان قندهای تغییر شکل یافته موجود در مرباها، مهمترین عامل شکرک زدن محسوب میشود. البته شکرک زدن، نشانه فساد یا پایین بودن کیفیت مربا نیست و میتوانیم بدون کوچکترین دغدغهای نسبت به سلامت چنین محصولاتی، آنها را با خیال راحت مصرف کنیم.
بهتر است بدانید اگر میزان قند اینورت و اسیدیته مرباها تنظیم باشد، جلوی شکرک زدن آنها گرفته میشود پس اگر قصد تهیه مربای خانگی داشته باشید و بخواهید جلوی شکرک زدن آن را هم بگیرید، باید 2 نکته را مد نظر قرار دهید؛ اول اینکه قند اینورت در اثر اضافه کردن مقداری شکر به میوههای ترش برای تهیه مربا از آنها خودبهخود تشکیل میشود و جلوی شکرک زدن مربا را میگیرد. نکته دوم هم درباره تهیه مربا از میوههای شیرین است؛ در روند تهیه این نوع مرباها، باید حدود یک قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو در طول زمان پخت اضافه کرد تا قندهای اینورت برای پیشگیری از شکرک زدن مربای میوههای شیرین تشکیل شود.
تغییر رنگ مربا نشانه فسادش نیست
نکته دیگری که در مورد انواع مرباها وجود دارد، تیره شدن رنگ میوهها بعد از تبدیل آنها به مربا یا حتی بعد از نگهداری از این محصولات برای چند ماه است. این تغییر رنگ و تیرگی هم طبیعی است. زمانی که میوهها برش میخورند، رنگدانههای موجود در آنها هم پاره میشوند و در معرض نور و اکسیژن قرار میگیرند. اکسیژن موجود در هوا میتواند باعث تغییر رنگ آنتوسیانینها، کاروتنوئیدها و رنگدانههای موجود در میوهها و سبزیها شود و به نوعی، اکسیده شدن آنها را در پی داشته باشد.
حالا هر چقدر که میوههای برش خورده بیشتر در معرض هوا، نور و حرارت قرار بگیرند، امکان تغییر رنگ آنها هم بیشتر خواهد بود و نمیتوانیم از این تغییر رنگ جلوگیری کنیم. این تغییر رنگ نشانه فساد نیست و مشکلی را برای مصرفکننده ایجاد نخواهد کرد اما به هر حال از ارزش غذایی میوه کاسته خواهد شد.
از آنجا که مربا نیز از میوه تهیه شده، پس در معرض اکسیژن هوا و اکسیداسیون تغییر رنگ میدهد و این افت مواد مغذی موجود، در مربا نیز بروز میکند؛ بنابراین، برای آنکه مربا تازه بماند، بهتر است آن را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در دمای معمولی نگهدارید. از این رو، دمای 25 درجه به دور از نور آفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری شیشه مرباست.
گذاشتن مربا در یخچال هم باعث میشود رنگ آن بیش از حد تیره نشود. ضمن اینکه هرچه ظرف نگهداری از مربا تیرهتر باشد، احتمال نفوذ نور به ترکیبهای تیره شدن رنگ آن در اثر ماندگاری طولانیمدت هم کاهش پیدا میکند. البته در کارخانهها برای پیشگیری از تغییر رنگ مرباها، به آنها کمی مواد آنتیاکسیدان اضافه میکنند که این کار در منزل ممکن نیست.
کپک در مربا
گاهی مربا کپک میزند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسههای آشپزخانه نیست بلکه علت اصلی به وجود آب اضافی و شل بودن مربا برمیگردد.
در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد، میتوان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپکزدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت.
البته توصیه میشود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شده و هم غلظت آن افزایش پیدا کند. در ضمن هیچ وقت مربا را درون ظرف خیس نریزید.
منابع : هفته نامه سلامت - tebyan.net
برچسب های مهم
برای طبخ مربا، ۷ نکته کلیدی وجود دارد :
۱ - از هر قابلمهای میتوانید برای پخت مربا استفاده کنید فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آبش کاملاً تبخیر شود سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنید. به این ترتیب قابلمه شما از هر آلودگی عاری بوده و امکان فساد مربایتان به حداقل ممکن میرسد. یادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزی باشد و از قابلمههایی که درب آنها شیشهای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پخته شده موثر است.
۲ – برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، بهتر است از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید. این قاشق هم حتماً باید تمیز و خشک باشد زیرا در غیر این صورت مربا کپک خواهد زد.
۳ - مربا را در ظروف شیشهای که از قبل مدتی در آب جوش قرار داده شدهاند، بریزید. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آنها را در سینی فر به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
۴ - برای شیرین کردن مربا میتوانید به جای شکر سفید، از شکر قهوهای استفاده کنید. شیره خرما، توت و ریختن میوههای شیرینی مانند انواع توت در مربای توتفرنگی یا انبه در مربایی مانند مربای پرتقال، طعم شیرینی به آن خواهد داد. یادتان باشد ریختن شکر زیادی در مربا، باعث شکرک زدن آن میشود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا میریزید، دقت کنید.
۵ - وقتی مربا پخته شد، آن را در ظروفی که میخواهید مربا را در آن نگهداری کنید، بریزید و توجه داشته باشید که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذارید و آنها را برعکس کنید تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در یخچال بگذارید.
۶ - برای آنکه مربا کیفیت بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقریباً ۱۰ ساعت ) با تکههای میوه مخلوط کنید. به این مرحله «شکرپاش کردن» گفته میشود که برای بسیاری از مرباها میتوان آن را انجام داد.
۷ - هرگز برای ترد شدن تکههای میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است این مربا را کمتر بخورید زیرا مملو از قند است و باعث دریافت کالری میشود. در صورت تمایل، میتوانید ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از این مربا را روی ۲ تا ۳ برش نان برشته سبوسدار بریزید تا مقدار کالری دریافتیتان محدودتر شود.
اگر دیابت دارید
بهتر است مقدار مربایی که میل میکنید، بسیار محدود باشد و با توصیه متخصص، مقداری از آن را میل کنید. البته نانی که همراه مربا میل میکنید، بهتر است که نان جو باشد و برای تهیه مربا نیز از شکر قهوهای استفاده کنید.
اگر لاغر هستید
مربا را با ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری خامه یا کره میل کنید و برشهای نانتان از آرد گندم کامل و تهیه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان شیر کاکائو میل کنید تا صبحانه تان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.
منبع:salamat.ir
برچسب های مهم
دو سس مایونز و کچاپ یا همان سس گوجه فرنگی، مادر تمام سسها هستند یعنی با کمی تغییر در مواد تشکیلدهنده و کم و زیاد کردن برخی طعمدهندهها و ادویههایشان میتوان انواع و اقسام سسها را تهیه کرد. پس پایه آموزش سسها آن است که ابتدا طرز تهیه این دو سس مهم را یاد بگیریم اما هنگام تهیه آنها باید به نكتههایی توجه كرد:
1 - هنگام تهیه سس مایونز و پس از مخلوط کردن زرده و سرکه، باید روغن را مداوم و آهسته بهطوری که روغن حین ریخته شدن به نخی باریک تبدیل شده باشد، افزود زیرا در غیر این صورت سس میبرد.
2 - خیلیها فکر میکنند این سس را فقط میتوان با دستگاه مخلوط کن تهیه کرد در حالی که با همزنهای دستی پرهدار نیز میتوان این سس را تهیه کرد. البته پرههای همزن باید زیاد باشند و این وسیله یکنواخت در کاسهای که محتویات در آن وجود دارد، به حرکت درآید. سسی که با همزن دستی تهیه میشود، به مراتب خوشطعمتر است.
3 - روغنهای مناسب برای تهیه این سس به ترتیب اولویت عبارتند از: روغن زیتون بدون بو، روغن آفتابگردان و روغن کانولا. به غیر از این روغنها در تهیه مایونز از روغن دیگری استفاده نکنید.
4 - سفیده تخممرغ در تهیه سس مایونز نباید به کار برده شود زیرا باعث بریدن سس میشود و حاصل کار چیزی نخواهد بود که انتظارش را دارید.
5 - برای تهیه سس مایونز، از سرکه سیب و کمی آبلیموی تازه استفاده کنید این ترکیب بوی زحم تخممرغ را خواهد گرفت.
6 - سعی کنید از تخممرغهایی استفاده کنید که زرده کمرنگتری دارند زیرا زرده پررنگ، رنگ سس را خراب میكند و زرد خواهد شد.
7 - در تهیه این سس از ادویه خاصی استفاده نمیشود. فقط کافی است کمی به آن فلفل سیاه بیفزایید و در صورت علاقه به طعم تند، به آن کمی فلفل قرمز اضافه کنید.
8 - طعمدهندههایی مانند گشنیز خشک، شوید، جعفری، زنجبیل رندهشده، کیپر یا غنچه خشکشده گل محمدی بهترین انتخابها برای مزهدار کردن سس مایونز هستند اما در صورت افزودن یکی از آنها، باید از ریختن بقیه آنها صرفنظر کرد.
9 - شکر یکی از اجزای اصلی سس قرمز است و انتخاب نوع آن بر طعم سس اثر دارد. باید شکر پودری باشد و بوی ماندگی و به اصطلاح «گونی» ندهد زیرا در این صورت عطر و طعم سس گوجهفرنگی خراب خواهد شد.
10 - سرکهای که در تهیه سس کچاپ استفاده میکنید، بهتر است خانگی باشد و در میان انواع سرکهها، سرکه انگور قرمز و سفید از بهترینها هستند.
11 - رب گوجهفرنگی که در تهیه این سس استفاده میشود، باید خوشرنگ باشد از ریختن ربهایی که رنگشان به سیاهی میزند، خودداری کنید. طعم رب هم بهتر است که ترش و شیرین باشد.
12 - ادویههایی که میتوانید در تهیه سس گوجهفرنگی استفاده کنید، فلفل سیاه، دارچین و پاپریکا یا همان فلفل قرمز شیرین است.
13 - در صورت تمایل میتوانید به جای شکر سفید از شکر قهوهای یا به جای هر دوی آنها از عسل برای تهیه این سس استفاده کنید.
14 - برخلاف سس مایونز، هنگام تهیه سس گوجهفرنگی هرگز نباید به محتویات سس، آبلیمو اضافه کرد. اجزای اصلی سس کچاپ فقط شکر، سرکه و رب گوجهفرنگی هستند.
15 - این توصیه را در تهیه هر دو سس در نظر داشته باشید؛ اندازهها بسیار مهم هستند. زیاد و كم کردن مقدار مواد اولیه اصلی، در غلظت، عطر و طعم سسهای تهیه شده تاثیر بسزایی خواهد داشت.
منبع : salamat.ir
برچسب های مهم
گرچه در تاریخ هند و ایران باستان، به ماست در ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح اشاره شده است اما اولین ماست احتمالا به طور تصادفی تهیه شد؛ یعنی زمانی که شیر را برای حمل و نقل داخل کیسه هایی از پوست بز میریختند. باکتری موجود در پوست بز، شیر را تخمیر میکرد و ماست به دست می آمد .
یک زیست شناس روسی که عقیده داشت «لاکتوباسیلوس» برای سلامت بدن بسیار مفید است، سعی کرد مصرف ماست را در سرتاسر اروپا رواج دهد. اولین کارخانه صنعتی تولید ماست در شهر بارسلونای اسپانیا افتتاح شد و مصرف ماست روز به روز افزایش یافت. امروزه علاوه بر اینکه انواع مختلفی از ماست در بازار موجود است، در تهیه برخی از غذاهای سنتی ایرانی مانند آش ماست و ته چین نیز از آن استفاده میشود.
ماست منبع بسیار خوب کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه B مانند ریبوفلاوین، اسیدپانتوتنیک و روی است. نکته ای که باید هنگام طبخ غذاهایی که در آنها از ماست استفاده میشود، به آن توجه داشت مدت زمان پخت غذا و افزودن ماست در آخرین مرحله طبخ است. البته گاهی در تهیه برخی از غذاها از همان ابتدا ماست را اضافه میکنند در این صورت اگر حرارت شدید و مدت زمان طبخ طولانی باشد، ارزش غذایی این ماده غذایی به خصوص ویتامین B۲ کاهش قابل ملاحظهای خواهد داشت؛ علاوه بر تخریب ویتامین ها لاکتوباسیل هایی که در ترکیب ماست وجود دارد و به عنوان پربیوتیک در عملکرد بهتر دستگاه گوارش موثر است در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت.
مقدار رطوبت (آب موجود در غذا) و مدت زمان حرارت دیدن، رابطه مستقیمی با تخریب مواد مغذی دارند. برخی خانم ها غذا را روی حرارت کم اما به مدت طولانی (بهاصطلاح برای جا افتادن) میگذارند، ولی این کار برخلاف آنچه تصور میشود، درست نیست چون اگر غذایی برای مدت طولانی با حرارت ملایم طبخ شود، مواد مغذی آن بیشتر از بین خواهد رفت.
اما در تهیه غذاهایی مانند آش ماست که مقدار زیادی آب دارد، حرارت یکنواخت در میان محتویات آش پراکنده میشود و در نتیجه حرارت خشکی وجود نخواهد داشت که باعث تغییر شدیدی در بافت مواد غذایی شود. در واقع، حرارت خشک، به مقدار بیشتری باعث تخریب ارزش غذایی خوراکی ها میشود.
پس اگر تمایل دارید از ماست در تهیه غذا استفاده کنید و گوشت یا حبوبات هم جزو مواد اولیه غذایتان هستند، با توجه به اینکه به مدت زمان بیشتری برای طبخ نیاز دارند، بهتر است ابتدا آنها را بپزید و سپس ماست را در آخرین مرحله اضافه کنید تا ارزش غذایی آن حفظ شود. اگر هم از افرادی هستید که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارید، از ماست ترش در تهیه آش استفاده کنید.
منبع : salamat.ir
برچسب های مهم
آشنایی با انواع سبزی ها و مقدار آن ها :
قورمه سبزی : دو واحد تره + يک واحد جعفری ( بعضی ها مقدار کمی شنبليله يا اسفناج هم می ریزند كه لعابدار شود . )
سبزی پلو : دو واحد تره + یک واحد جعفری + كمی شويد + سير تازه ريز شده یا دو سه حبه سير معمولی
كوكو سبزی : می توانید از همان سبزی پلو درست کنید یا فقط تره بریزید که می شود کوکوی تره .
آش : تره + جعفری + گشنيز + اگه فصل اسفناج بود اسفناج و اگه نبود برگ چغندر . اگه دوست داريد آشتون معطر بشه توش كمی هم ترخون بريزيد . اگر سبزيتان فريزری بود برای اين كه عطر سبزی تازه بگيرد موقع پخت يک دسته ی كوچولو گشنيز داخلش خرد كنيد .
دلمه : مرزه + تره + شويد ( خيلی كم چون عطر شويد نافذه )
آب دوغ خيار : مرزه + شويد + پيازچه
تفاوت سمبوسه و پنکیک
سمبوسه را که حتما همه می شناسید . خمیر نازکی مثل نان لواش است که لای آن مواد می ریزند و به شکل مثلث می پیچند و داخل روغن زیاد سرخ می کنند .
پنكيک معمولا اين طوری صرف می شود كه گرد و صاف می گذارند داخل بشقاب و روی آن شربت يا عسل يا مربا و غيره مي ريزند و با کارد مي برند و با چنگال برمی دارند می خورند . يا اين كه چندتا پنكيک را مي گذارند روی هم و يا لا به لا چاشنی را می ريزند يا آن بالای بالا و بعد با کارد برش می دهند .
آشنایی و درست کردن پاپریکا
پاپریکا همان فلفل دلمه ای خودمان است. گرد آن که از فلفل قرمز رسیده تهیه می شود در بسیاری از غذاهای اروپای شرقی به ویژه مجارستان مصرف دارد و عطر و رنگ فلفل قرمز را به غذا می دهد ولی تندی ندارد. این گرد را می توان به جای رب گوجه فرنگی به خورش یا آبگوشت زد بدون آن که طعم غذا زیاد عوض شود.
درست کردن گرد پاپریکا : گرد پاپریکا در بازار ما عرضه نمی شود ولی درست کردن آن در خانه آسان است. مقداری فلفل دلمه ای قرمز و رسیده را بشکافید و تخم و گوشت سفید داخل آن را در آورید. سپس پوسته فلفل را خرد کنید و در جریان هوا یا زیر آفتاب بگذارید تا خشک شود. فلفل خشک را آسیاب کنید یا بکوبید و الک کنید.
برای به کار بردن پاپریکای تازه به جای گرد آن، فلفل را روی شعله کباب کنید و چند دقیقه در یک کیسه نایلکس بگذارید تا پوسته آن جدا شود. سپس پوست را بردارید و گوشت قرمز را با اندکی نمک بکوبید و به صورت خمیر در آورید. این خمیر را مانند رب گوجه فرنگی به کار برید.
منبع : khanedar.blogfa.com
برچسب های مهم
شایعات پیرامون کشک زیاد است؛ مثلا میگویند هر ماستی که خراب و کپک زده است و تاریخ انقضایش گذشته، به کارخانه برمیگردانند و کشک میکنند. بعضیها میگویند روی کشکهای خشک بهعنوان منبع کلسیم نمیتوان حساب کرد زیرا به جای ماست، آرد و نشاسته دارند.
این بهانه ای شد تا با یک متخصص صنایع غذایی درباره تقلب های احتمالی در این ماده مغذی گفتوگو کنیم.
کشکی که در بازار موجود است، کشک واقعی است؟
اگر منظورتان کشک صنعتی و مایع است که فرآوردهای لبنی است و از ماست گرفته میشود، اما امکان تخلف هنگام تولید کشکهایی که بهطور زیرپلهای تهیه میشوند یا کشکهای خشک سنتی وجود دارد. به همین دلیل باید كشكهایی با برندهای معروف و شناختهشده بخرید که نظارت روی آنها وجود دارد و استاندارد هستند.
این باور درست است که کشک یا دوغ را از ماست ترش شده و تاریخ مصرف گذشته درست میکنند؟
نه، در فرآیند تولید کشک، چنین چیزی تعریف نشده است. کشک از ماست تازه درست میشود اما ممکن است کارخانههای کوچک و زیرپلهای که تعدادشان هم زیاد است، هر نوع تقلبی انجام دهند. مارکهای معتبر چنین تقلبهایی ندارند و وقتی برندی در فروشگاههای بزرگ عرضه میشود، مردم میتوانند مطمئن باشند که این محصول بدون مشکل است.
تفاوت کشک صنعتی و سنتی در چیست؟
در روش صنعتی با جوشاندن یا روشهای تغلیظ صنعتی این کار را انجام میدهند. افزایش اسیدیته و ترکیبهای موجود در ماست غلیظشده طعم خاصی به ماست میدهد و آن را به کشک تبدیل میکند. افزودنیهایی نیز برای تنظیم اسیدیته به کشک اضافه میشود که pH آن را پایین میآورد. کشک سنتی را نیز زیر نور آفتاب تهیه میکنند. گرمای آفتاب باعث تغلیظ و گرما دیدن کشک میشود و تغییر پروتئینهای شیر عامل مزه ترش کشک است. در روش سنتی کشک را کاملا خشک میکنند اما در روش صنعتی چون قرار است کشک در غذا استفاده شود، درصد تغلیظ آن را پایین میآورند تا مایع بماند.
چرا برخی كشک ها تیرهترند؟
رنگ كشك به میزان چربی، غلظت و میزان گرما دیدن محصول بستگی دارد. هرچه محصولی غلیظتر و گرمادیدهتر باشد، چربی آن بالاتر و رنگ آن تیرهتر و كاراملیتر میشود.
بوی خاص كشک از چیست؟
بوی كشك به بوی ماده اولیه یعنی شیر یا ماست و فرایندهایی كه در كارخانه روی آن انجام میشود، بستگی دارد. تمام شیرها بوی یكسانی ندارند. از سوی دیگر، همانطور كه گوشت وقتی به شیوههای مختلف طبخ میشود بوهای مختلفی میدهد، كشك نیز با توجه به فرایندهایی كه در معرض آن قرار گرفته، بوی خاصی پیدا میكند. میكروبهای موجود در كشك چه میكروبهای بیماریزا باشند چه مفید نیز بوی خاص در کشک ایجاد میکنند.
چرا به كشك نمک میزنند؟
اول برای طعم، دوم برای اینكه افزودن نمك باعث خشك شدن سریعتر كشك میشود و از فساد آن پیشگیری میکند. البته میزان نمك روی باكتری خطرناك بوتولینیوم تاثیری ندارد.
کشک را باید بجوشانیم؟
کشک محلی را بله چون زمان تغلیظش طولانی و زمانبر است و احتمال دارد آلوده به سم خطرناک بوتولینیوم باشد که در اثر جوشیدن تجزیه میشود. در کشک صنعتی این احتمال کمتر است ولی گرمادهی مخصوصا اگر روی بستهبندی درج شده باشد، درست مثل قوطیهای کنسرو، لازم است. خوشبختانه این سم با کمترین حرارت زود از بین میرود.
کشک مایع را باید در یخچال نگه داشت؟
تمام فرآوردههای لبنی جز آنهایی که استریل هستند یا به شکل پودر عرضه میشوند، باید در یخچال بین 7-4 درجه سانتیگراد نگهداشت زیرا حاوی آب هستند و فسادپذیریشان بالاست. بیرون از یخچال میکروبهایی در آنها رشد میکند که باعث تغییر مزه و طعم کشک و حتی باعث کپک زدن آن میشود.
بعد از آنکه در محصول باز شد تا چه مدت قابلاستفاده است؟
این مدت زمان از یک کارخانه به کارخانه دیگر متفاوت است و به فرمول ساخت بستگی دارد. معمولا تاریخ انقضا روی بستهبندی محصول درج شده است.
برخی محصولات لبنی قبل از تاریخ انقضا، فاسد میشوند. چرا؟
اشکال اینجاست که خانم خانه محصولی را که در یخچال نگه میدارد، موقع مصرف بیرون میآورد ولی فورا آن را به یخچال برنمیگرداند. مثلا کشک چند ساعتی با در باز بیرون میماند تا آشپزی تمام شود بعد دوباره به یخچال منتقل میشود. در این شرایط میکروبهای محیط و کپکها وارد محصول میشوند بنابراین زودتر از موعد مقرر خراب خواهدشد.
و اگر کشکی کپک زد …
توده کپک را هرگز نباید خورد زیرا سرطانزاست. کپک سمی در غذا پخش میکند و گرچه کپک را برمیداریم، سم آن برداشته نمیشود و جوشاندن کشک نیز باعث تجزیه سم نخواهدشد و گاهی حتی آن را سمیتر میکند. پس اگر غذایی کپک زد، باید آن را دور بریزیم. با جوشاندن کشک شاید سلول میکروب بمیرد اما اجزای این سلول و سم آن در ماده غذایی موجود است و میتواند مولد بیماری باشد. سلول مرده عفونت ایجاد نمیکند اما میتواند آلرژیزا و محرک باشد.
کشک بینمک، منبع کلسیم است
مقدار کلسیم در 30 گرم کشک تازه بدون نمک و چربی بالا، معادل میزان کلسیم یک لیوان شیر برابر 250 سیسی است. به عبارتی کشک منبع خوب کلسیم است اما متاسفانه کشکهایی که به صورت خشک عرضه میشود، حاوی نمک زیادی است که جذب کلسیم را به شدت کاهش میدهد. به همین دلیل است که میگوییم روی کشک خشک بهعنوان منبع کلسیم حساب نکنید.
از سوی دیگر، در مورد کشک خشک این تردید وجود دارد که آنچه به دستمان میرسد کشک واقعی نباشد و مخلوطی از نمک و آرد باشد. کشک مایع نیز گرچه نمک کمتری دارد اما چون در بستهبندیهای بیهوازی عرضه میشود، همیشه باید به تاریخ مصرف آن توجه داشت و از نظر آلودگیهای میکروبی آن را بررسی کرد.
مسئله دیگر در مورد کشک مایع که باعث میشود بگوییم روی آن بهعنوان منبع کلسیم حساب نکنید، چربی بالای آن است زیرا از ماستهای پرچرب تهیه میشود و این چربی برای افرادی که چاق هستند یا مشکل چربیخون دارند، اصلا مناسب نیست.
منبع : funfal.com
برچسب های مهم
پاستا غذای ایتالیایی هست که تهیه اون فوت و فن خاص خودش رو دارد.
پاستا از غذاهای محبوب بچه ها و حتی بزرگ ترهاست. این غذا رو میشه با سس های مختلف درست کرد. پاستا غذای ایتالیایی هست که تهیه اون فوت و فن خاص خودش رو داره.
1 _ خیلی ها برای این که پاستا به هم نچسبه، به آب جوش روغن اضافه می کنن، اما تنها کاری که روغن میکنه اینه که مانع از کف کردن آب میشه و نقشی در نچسبیدن پاستا نداره. برای نچسبیدن پاستا، باید آب در حال جوشیدن باشه و هرازگاهی هنگام پخت پاستا رو هم بزنین و بلافاصله پس از آب کشیدن با سسی که تهیه کردین، مخلوط کنین.
2 _ در مرحله آبکشی روی پاستا رو آب نگیرین تا طعم اون باقی بمونه و نشاسته اون هم کمک می کنه تا سس جذب پاستا بشه.
3 _ به آب پاستا به ازای هر نیم کیلوگرم حداقل یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنین.
منبع : khorasannews.com
برچسب های مهم
▪ اگر میخواهید آب لیموی بیشتری از لیمو بهدست آورید، ابتدا آنها را در داخل آب داغ بریزید، چند ثانیه صبر کنید و قبل از آبلیموگیری، آنها را روی میز بغلتانید.
▪ اگر برنج ته گرفت، روی آن یک تکه نان بگذارید و چند دقیقه در قابلمه را محکم ببندید.
▪ هنگام تهیه نان خانگی، اگر دوست دارید روی آن برشته و براق شود، چند دقیقه قبل از برداشتن، روی آن با قلم مو سرکه سفید بمالید.
▪ زمانی که مقداری از نان تست شما زیاد آمد یا بیات شد، آن را در تخممرغ زده شده فرو برده و در روغن سرخ کنید. عصرانه خوبی برای بچهها و بزرگترهاست.
▪ همیشه خمیرمایه را در آب ولرم بریزید. آب داغ آن را از بین میبرد.
▪ اگر آرد نان نیاز دارید سریعترین روش تستکردن و بعد آسیابکردن نان است.
▪ اگر تخممرغ شکست، روی آن بهمقدار زیاد نمک بپاشید و ۵ دقیقه صبر کنید، بعد با خاکانداز جمعآوری کنید.
▪ سفیده تخممرغ را میتوان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد.
▪ اگر یک هفته از عمر تخممرغ بگذرد، در وسط ظرف آب قرار میگیرد. تخممرغهای کهنه پوستی نرم و براق دارند، روی سطح آب قرار میگیرند و پس از ۳ هفته سفیده آن رقیق و آبکی شده و زرده آن پخش میشود.
▪پوست تخممرغ تازه سخت و گچی است. ته آب افقی قرار میگیرد و سفیده آن غلیظ و زرده آن برجسته است.
▪ اگر تخممرغ را قبل از جوشاندن با یک سوزن سوراخ کنید، بههنگام پوستکندن راحت پوست خواهد شد. همیشه این سوزن را به آهنربای روی در یخچال بزنید.
▪ تخممرغ سفت به سیزده دقیقه جوشیدن نیاز دارد. در قابلمه آن قدر آب بریزید که روی تخممرغ را بگیرد و در آن را ببندید و به مدت دو دقیقه بجوشانید، قابلمه را کنار گذاشته با در بسته یازده دقیقه صبر کنید. زرده تخممرغ دیگر خاکستری نخواهد شد.
منبع : ashpaz-bashi.blogfa.com
برچسب های مهم
با 9 ترفند زیر کارهایتان را راحت تر انجام دهید:
1 - می توانید نصف قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آرد گندم جایگزین کنید.
2 - یک قاشق غذاخوری گیاهان تازه و خرد شده را با یک قاشق چای خوری گیاه خشک جایگزین کنید.
3 - یک حبه سیر را با یک هشتم قاشق چای خوری پودر سیر جایگزین کنید.
4 - برای خرد کردن میوه خشک، ابتدا آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید؛ سپس با چاقویی که آن را در آب داغ فرو کرده اید، خرد کنید.
5 - قبل از جوشاندن تخم مرغ با سوزن یک سوراخ کوچک در پوست آن ایجاد کنید تا راحت تر پوست شود.
6 - برای هر یک کیلوگرم برنج خام، پنج گرم پودر نعناع خشک را در کیسه نازک ریخته و به برنج اضافه کنید تا در آن حشره رشد نکند.
7 - با آب برنج آبکش شده، سوپ یا عدسی درست کنید.
8 - هنگام جوشیدن شیر، یک قاشق یا ملاقه در آن قرار دهید تا سر نرود.
9 - لیموی تازه سفت را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم شود.
منبع : khorasannews.com
برچسب های مهم
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه دوست داشتی ... ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه ... ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه ... ...
مجموعه 2 عددی طرح معرق خانه شامل 2 طرح معرق خانه: 1.طرح معرق خانه ویلا سلطنتی 2.طرح معرق خانه گوتیک دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به شماره گذاری قطعات و همچنین شکل کامل شده آن ، آنها را به هم ... ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه ... ...
عنوان مبحث: سوالات نهاد مبحث دانش خانواده و جمعیت (بخش اول) همراه با پاسخ شامل: 9 جلسه تعداد صفحات: 11 سوالات و جواب ها بصورت تایپ شده با فونت استاندارد می باشد که قابلیت سرچ در زمان آزمون را دارد سوالات ترم جدید همراه با پاسخ برای نمره 19 به بالا فرمت: pdf ... ...
کتاب صوتی کتاب_واپسین_گفتار ( یا عالم اوراسینا) ازاسپالدینگ_نویسنده_کتاب_معبدسکوت ... ...
عنوان مبحث: سوالات نهاد مبحث اسلام، مردم و ولایت از دیدگاه امام خمینی همراه با پاسخ شامل: 3 جلسه تعداد صفحات: 3 سوالات و جواب ها بصورت تایپ شده با فونت استاندارد می باشد که قابلیت سرچ در زمان آزمون را دارد سوالات ترم جدید همراه با پاسخ برای نمره 20 فرمت: ... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت اثرات روانی خنده درمانی فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 20پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهخنده درمانی چیستاهمیت لبخندآثار مثبت خندیدنفواید جسمانی خنده و... ... ...
پاورپوینت کامل فصل سوم ریاضی چهارم ضرب و تقسیم(همراه با حل تمارین) این محصول قابل ویرایش با فرمت pptx در 68 اسلاید آماده و قابل ارایه می باشد. در صورت شخصی سازی میتونین به واتس آپ شماره ای که زیر درج شده پیام بدین واستون اوکی میکنیم مزایای استفاده از ... ...
سکس آنان كه با سكس مخالف هستند زودتر به انزال میرسند، زیرا ذهن منقبض آنان عجله دارد تا از شر آن خلاص شود. پژوهشهای معاصر چیزهای بسیار تعجبآوری را میگویند، حقایق شگفتآور. برای نخستین بار، مسترز و جانسون Masters and Johnson در مورد آمیزش عمیق جنسی مطالعه علمی انجام ... ...
دانلود فایلهای بسته آمادهچاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه ... ...
دانلود آزمون هوش وکسلر کودکان| راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر و نکات + نمونه جرا شده و فرم های پرسشنامه مجموعه فایل pdf-word-ppt مجموعه فایلهای کاربردی در زمینه آزمون هوش وکسلر کودکان برای شما کاربر گرامی گردآوری شده است. این مجموعه شامل 14 فایل مختلف با فرمت های ppt , ... ...
تعداد صفحات: 11 نوع فایل: WORD + فایل هدیه: نمونه مصاحبه تشخیصی افسردگی و اعتیاد (8صفحه) فهرست مطالب: شرح حال (مشخصات، علت ارجاع، شکایت عمده، مشکلات موجود و ...) معاینه وضعیت روانی تشخیص مصاحبه بخشی از متن فایل: م: خوابت چطوره؟ ب: زیاد خوب نیست، اگار ... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت کیست هموراژیک تخمدان و درمان آن فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 27پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهکیست تخمدان هموراژیک چیستانواع کیست هموراژیککیستهای فولیکولارکیستهای لوتئالعلائم کیست هموراژیک علت کیست هموراژیک عوارض کیست ... ...
دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt شامل 4 فایل پاورپوینت سلول های بنیادین به زبان ساده: 1. 33 اسلاید: تاریخچه سلول های بنیادی / تعریف سلول های بنیادی / ویژگی های سلول های بنیادی / گونه های سلول بنیادی / انواع سلول ... ...
عنوان پاورپوینت درسی: دانلود پاورپوینت بازسازی ویرانه ها درس 22 مطالعات اجتماعی پایه پنجم فرمت: پاورپوینت ppt تعداد اسلاید: 19 پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسیبکارگریی افکت ها، تصاویر و اشکال متحرک بسیار ... ...
این فایل پاسخ تمامی سوالات مبحث ازدواج آری یا خیر؟ (آنچه قبل از ازدواج باید بدانیم - بخش دوم) می باشد. تعداد جلسات : 4 فایل منطبق با اخرین تغییرات سوالات می باشد و با استفاده از آن نمره 20 را در همه جلسات این آزمون کسب خواهید کرد . ...
عنوان پاورپوینت: پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم فرمت: پاورپوینت pptتعداد اسلاید: 26 پوشش کامل درس همراه با پاسخ فعالیت ها پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسی فونت ... ...
دانلود مجموعه 4 عددی طرح جنگنده شامل 4 طرح معرق جنگنده : 1. طرح معرق جنگنده تایفون 2.طرح معرق جنگنده چند منظوره 3.طرح معرق جنگنده حامل 4.طرح معرق جنگنده هریر دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به ... ...
قالب آماده رنگی پلاک خودرو word مناسب برای چاپ روی برگه A3 ... ...
دانلود نظریه زبانها و اتوماتا و حل المسائل | ویرایش پنجم (انگلیسی) + جزوات فارسی مختلف و نمونه سوال با جواب (پیام نور) فایل فشرده دانلودی شامل 3 بخش است: 1. متن کتاب و حل المسائل نظریه زبانها و اتوماتا (ماشینها) - پیتر لینز به زبان اصلی کتاب انگلیسی: 427 صفحه حل المسائل ... ...
دانلود حل المسائل کتاب انتقال حرارت هدایتی دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn تعداد صفحات : 574 فرمت: PDF + دستنویس زبان: لاتین ویرایش: سوم عنوان لاتین: Heat Conduction نویسندگان: دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn - Necati Ozisik این حل المسائل، کل فصل های ... ...
نوع فایل: power point فرمت فایل: ppt and pptx قابل ویرایش 12 اسلاید قسمتی از متن پاورپوینت: بخش 18 تعیین نوع کسب و کار کسب و کاربه تمامی فعالیت های تولیدی، خدماتی، خرید و فروش کالا ها با هدف سودآوری، کسب و کار گویند. فروش و انتقال کالا ها و ... ...
نوع فایل: power point فرمت فایل: pptx قابل ویرایش تعداد اسلایدها: 43 اسلاید تصویری از پاورپوینت: این پاورپوینت آموزشی، جذاب، قابل ویرایش، کاملا منطبق با کتب درسی و با تعداد اسلاید ذکر شده تهیه و تنظیم شده است. با بکارگیری نمودار ها ، تصاویر جالب و جذاب و دسته ... ...
طرح معرق کشتی هانسیاتیک دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به شماره گذاری قطعات و همچنین شکل کامل شده آن ، آنها را به هم وصل کنید. در دو فرمت : jpg و PDF تعداد صفحه :4 عدد ... ...
حل المسائل کتاب معادلات دیفرانسیل و مسائل مقدار مرزی دیپریما و بویس ویرایش نهم William Boyce تعداد صفحات: 752 فرمت: PDF زبان: لاتین ویرایش: نهم عنوان لاتین: Elementary Differential Equations and Boundary Value نویسندگان: ریچارد دیپریما و ویلیام بویس William Boyce, ... ...
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات دسته بندی : پاورپوینت نوع فایل : .pptx (قابل ويرايش و آماده پرينت) تعداد اسلاید : 85 اسلاید بسمالله الرحمن الرحيم اشنایی با مهندسي خلاقيت TRIZ دانش خلاقيت شناسي و:TRIZ دانش پيشگام عصر خلاقيت ونوآوري دنياي امروز : عصر خلاقيت و ... ...
اقتصاد یا ترازمان به یک نظام اقتصادی در یک یا چند منطقه جغرافیایی یا سیاسی خاص اطلاق میشود و در برگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور میباشد. یک اقتصاد مجموع کل ارزش معاملات میان فعالان اقتصادی نظیر افراد، گروهها، سازمانها و حتی ... ...